Често задавани въпроси?

Често задавани въпроси.
Често задавани въпроси.

Често задавани въпроси?

Как се прави EHA теста?
Поръчайте теста EHA и след като получите комплекта:

1. ПОПЪЛНЕТЕ ФОРМУЛЯРА - Въведете вашите данни и имейл адреса, на който да получите резултата от EHA теста.

2. ВЗЕМЕТЕ ПРОБА - Подробни инструкции и плик за връщане на пробата ще намерите в комплекта EHA.

3. ИЗПРАТЕТЕ КОСАТА ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ - След 1-2 седмици ще получите резултатите и подробния анализ на тестваната проба коса.

Проба от косата.
Каква коса може да се използва за EHA теста?
1. Коса от главата (небоядисана).
2. Интимна коса.
3. Коса от гърдите.
Ако нямата възможност да изпратите, някоя от тези проби ни потърсете, за да предложим алтернатива.

Употребата на нормални шампоани и лосиони оказва незначително влияние върху резултатите от минералния тест, но бои за коса и избелващи разтвори могат окажат влияние. За получаването на добри резултати е важно косата да е чиста и нетретирана. При вземане на проба от боядисана коса трябва да се изчака тя да порасне 1-2 см и да се отреже от новоизрасналата част. Подробни инструкции ще получите заедно с теста EHA.

За колко време ще получа резултата?
Резултатите стават готови за 1-2 седмици след като получим пробата за изследване.
Кои елементи се изследват?
Хром (Cr)
Калий (K)
Фосфор (P)
Германий (Ge)
Магнезий (Mg)
Йод (I)
Кобалт (Co)
Силиций (Si)
Литий (Li)
Манган (Mn)
Мед (Cu)
Молибден (Mo)
Селен (Se)
Сяра (S)
Натрий (Na)
Сребро (Ag)
Ванадий (V)
Калций (Ca)
Желязо (Fe)
Цинк (Zn)
Токсични елементи:
Арсен (As)
Барий (Ba)
Алуминий (Al)
Кадмий (Cd)
Никел (Ni)
Олово (Pb)
Живак (Hg)
Стронций (Sr)
Талий (Tl)
Храня се добре. Възможно ли е да имам дефицити?
Много вероятно е да имате. В храната се съдържа само това, което има в почвата. Съвременните почви са много по-бедни на микро и макро елементи, а много от тях са и замърсени с тежки метали.
Потребностите на всеки организъм са различни, спрямо начина на живот и нивото на физически, и психически стрес.
Често по-притеснителни от дефицитите са дисбалансите между елементите. За това изследването за минерали и метали винаги е добра идея.
Не мога ли просто да пия мултивитамини?
Не.
Мултивитамините не отразяват индивидуалните потребности на организма Ви. Възможно е дори да се окажат вредни за някои състояния. Определени елементи в тях може да са излишни, а други крайно недостатъчни.
Също така много от тези формули ползват най-евтините форми на витамини и минерали, които не се усвояват добре от организма и нямат нужния ефект.
Защо да си направим анализ на косата за минерали и тежки метали?
Анализът на коса за минерали и тежки метали помага за откриване на недостиг или излишък на минерали и потенциално излагане на токсични метали. Този тест отразява реалният и дългосрочен статус на организма. Малки нарушения в баланса на минералите, могат да окажат сериозни последици върху здравето на човека. Теста е бърз и неинвазивен. Резултатите дават насоки за персонализирано подобрение на храненето и балансиране на минералния статус, с цел оптимизиране на здравето.
Защо да изберем елементния анализ на коса пред други тестове?
За разлика от кръвта или урината, теста от коса показва нивата на елементите в клетките.
В кръвта недостигa или излишъкa на елементи постоянно се балансира, чрез складиране в тъканите или изхвърляне /екскреция/ от организма.
В този смисъл един кръвен минерален анализ, за разлика от анализа на коса, може да покаже единствено, какво тялото транспортира в момента. Теста на урина показва само, какво тялото изхвърля в момента.
Следователно, анализът на минералите в кръвта или урината, не може да се сравни с анализа на коса. Само изследването на проба проба от коса, може да покаже реалните стойности в клетките и тъканите.
Какво може да предизвика дисбаланс на минералите в тялото?
Хранене - Неправилното хранене и консумацията на рафинирани храни, алкохола, употребата на стимуланти и небалансираните диети.
Стрес - Психическият стрес влияе на способността на тялото да усвоява и обработва минералите, както и на необходимостта от така наречените успокояващи минерали.
Медикаменти - Някои лекарства могат да влияят върху нивата на минералите. Усвояването или необходимите количества.
Хранителни добавки - Неподходящото количество или вид добавки могат да доведат до проблеми и дисбаланси.
Токсични метали - Цигарен дим, антиперспиранти, алуминиево фолио, някои риби и замърсената околна среда излагат организма на токсични метали, а те предизвикват дисбаланси.
Генетика - Наследствени фактори могат също да допринесат за дисбаланса на минералите в организма.
За какъв времеви интервал дава информация анализът на коса и нокти?
Обикновено се изследва коса с дължина между 1 и 3 см, започвайки от корена. Понеже косата обикновено расте със скорост от около 0,8 до 1,2 см на месец, анализът отразява период от един месец за всеки сантиметър дължина на пробата. Това разбира се може да варира в определени граници при различните хора.
Каква симптоматика говори за недостиг или излишък на минерали?
Симптомите могат да са индивидуални, спрямо конкретния дисбаланс и реакцията на организма. Голяма част от най-честите оплаквания на хората могат да са причинени от недостиг на минерали и излагане на тежки метали. Хубаво е да си направите тест, за да сте наясно с минералния си статус и експозицията на тежки метали. Това може да помогне за текущи и да предотврати развитието на бъдещи заболявания.
Колко често е добре да се прави EHA теста?
От 3 до 6 месеца след първоначалното изследване е хубаво да се направи ново, за да се оцени прогреса и нуждата от допълнителни корекции в храненето и приеманите добавки.
В динамичното ни ежедневие потребностите на организма от минерали постоянно се променят. Ако преминавате през период на повишен стрес или лош хранителен режим, EHA теста може да е полезен, за да минимизирате негативните ефекти върху тялото.

Ако имате друг въпрос ни пишете през формата за контакти.